Thailand

20 mei: Laatste dagen Bangkok

We zijn met de ouders van Ilse op 5 mei naar Luang Prabang gevlogen. We kwamen daar aan met geweldige regen. We waren even bang dat het weer dat we hier in Thailand hadden zich daar door zou zetten, maar dat bleek gelukkig niet het geval.

We zijn eerst lekker twee dagen in Luang Prabang gebleven, tempels bekeken, naar de Pak Ou grotten gegaan met de duizenden buddha's en voor de rest vooral rustig aan gedaan, want de overgang van Nederland naar Laos is groot.

Daarna zijn we naar Nong Kiaw gegaan. Een heel klein plaatsje, een slaperig dorpje aan een rivier, waar niet veel meer te doen is dan relaxen op de veranda van de hut en genieten van het uitzicht op de rivier en het dorpsleven. De dag erna wilden we in een keer door naar Pakbeng, maar dat lukte niet. Er ging bijna geen vervoer. De bus die uiteindelijk tegen de middag vertrok, die ging niet heel erg snel. De bus stopte erg vaak, bijvoorbeeld om inzittenden boodschappen te laten doen?!? En het ging steeds om dezelfde twee inzittenden, ha ha. Uiteindelijk haalden we een gemiddelde van 25 kilometer per uur en strandden we in Oudomxai. De dag erna dus maar door naar Pakbeng, waar we de volgende dag op de boot naar Luang Prabang zijn gestapt. Een dag over de Mekong dus, dat blijft mooi.

De verjaardagen van Jasper en Tineke (moeder van Ilse) hebben we in Luang Prabang gevierd. Daarna zijn we nog naar Vang Vieng en Vientiane geweest.

Afgelopen vrijdag hebben we de ouders van Ilse uitgezwaaid op het vliegveld van Bangkok. We blijven zelf nog een paar dagen hier. We moeten nog wat laatste dingen regelen voordat we naar Centraal-Azi