Fietsen

Onze eerste Avaghons zijn na een trouwe dienst van zo'n 50.000 kilometer vervangen. In april 2015 hebben onze nieuwe op maat gebouwde fietsen van SYNUS opgehaald. De fietsen zijn gebouwd door Chris van der Gaag van Dutch Made Precision Bikes. We hebben deze fietsen twee reizen mee gehad, maar uiteindelijk hadden we niet heel veel schik met deze fietsen.

Voor onze nieuwe lange reis zijn we daarom weer verder gaan kijken. En uiteindelijk zijn we weer terecht gekomen bij Avaghon. Deze worden alleen bij Bike4travel in Rotterdam verkocht. Na een gedegen voorlichting door Marco en het uitproberen van enkele modellen is onze keuze gevallen op de Avaghon X29.

De Avaghon X29 is een alleskunner. Het is een ideale bikepacking fiets voor zowel verhard als onverhard fietsen. En afgemonteerd met vaste voorvork, lowriders en spatborden een echte vakantiefiets.

Het stalen frame is gemaakt van lichtgewicht dubbel butted buizen. De bovenbuis is ovaal gemaakt en het frame is enorm stijf. Dit komt de rijeigenschappen en de Gates belt aandrijving ten goede. 

De bovenbuis bij de fiets van Ilse is vervangen. De oorspronkelijke buis was voor haar te hoog, daarom is er een andere gebogen, lagere en ronde buis ingelast. Gelukkig kon de kenmerkende Avaghon driehoek gehandhaafd blijven.

Hieronder een foto van onze fietsen met daaronder een lijst met specificaties.

Afbeelding invoegen

Fietsonderdelen

Frame: Stalen frame

Schakelsysteem: Rohloff-speedhub

Naven: Shimano Deore LX (achter natuurlijk Rohloff)

Remmen: XT schijfremmenset

Krankstel: Shimano

Ketting: Riem, Gates CDC mudport

Pedalen: Tecora platform pedalen, wij fietsen niet met speciale fietsschoenen, dus geen spd-trappers nodig.

Velgen: RYDE Andra CSS 321

Banden: Schwalbe Mondial

Stuur: voorbouw is van Syntace met een CC bar oversized, geeft extra positiemogelijkheden.

Handvatten: ergonomische handvatten: Ergon GP1. Deze handvatten bevallen ons goed. 

Zadel: Brooks Cambium C17 Zwart

Zadelpen: verende zadelpen: een Canecreek Thudbuster. 

Dragers: voor en achter Tubus

GPS: Garmin eTrex 30

Pomp: Toppeak Mountain Morph en als reservepomp Blackburn AS-1

Petfleshouders: Jasper twee, Ilse één en een bidonhouder (frame is te klein voor 2 petfleshouders)

Fietstassen: Ortlieb: allebei een set Back-Roller Classic en Front-Roller Classic. Jasper in het grijs en Ilse in het rood. Verschillende kleuren, want dat maakt het zoeken naar spullen makkelijker. Jasper heeft ook nog een stuurtas Ultimate 4 Classic en een Rack-Pack-Plus.