Kampeerspullen

Tent

Wij hebben een tent van Hilleberg, de Nallo 3 GT. Deze tent heeft extra ruimte in het voorgedeelte en biedt zo meer leeftruimte en de mogelijkheid om bij slecht weer in de tent te koken. Ondanks de grootte van deze tent weegt hij slecht 2,9 kilo.

Slaapzak

We hebben beide een lichtgewicht slaapzak van Sea to Summit. Allebei dons, maar die van Jasper een slag minder dik, want hij heeft het sneller warm. We nemen er ook een zijden lakenzak van Cocoon bij mee. Zo'n lakenzak spaart de slaapzak, deze wordt dan minder snel vies. Bij warm weer gebruiken we alleen de lakenzak. Ook ideaal als het hotel smerig beddengoed heeft.

Slaapmatjes

We hebben allebei een slaapmat van Therm-A-Rest. Ilse heeft een een Woman's Prolite 4. Een iets kortere (168 cm) en dikkere mat, die extra warmtecomfort geeft. Jasper heeft een Prolite 4 Regular.

Deze slaapmatjes zijn inmiddels verkocht en vervangen door een lichtgewicht luchtbed van Exped. Wij vinden een luchtbedje toch net wat lekkerder en comfortabeler slapen en ook beter isoleren. Voor het volume en het gewicht doet het niet onder voor een Therm-A-Rest. Deze matjes kraken wel erg op het grondzeil van de tent.

Brander

De brander die we meenemen is de Dragonfly, een multifuel stove van MSR. We nemen er twee flesjes voor brandstof bij mee. Met deze brander hebben we al enkele jaren goede ervaringen. Hij doet het altijd. Het enige nadeel is dat hij wat lawaai maakt tijdens het koken. Inmiddels is in 2016 deze brander vervangen door een Primus Omnilight, een allesbrander. Deze is toch schoner en hier hebben we tot nu toe minder problemen mee.

Pannen

De pannen zijn van Tefal: de bivouac klein. Dit set pannen weegt een halve kilo. Goedkope pannen, die toch lang mee gaan. We reizen er al 7 jaar mee: lang leve de anti-aanbaklaag.
De Tefal-pannen zijn in 2012 vervangen door Primus EtaPower pannen. Deze pannen zijn heel efficient met warmtegebruik.